Bandwerendheid gebouw weer op niveau

Het betreft het upgraden en herstellen van reeds aanwezige brandscheidingen, in het gebouw van de faculteit scheikunde.

 

In het gebouw zijn de afgelopen jaren diverse aanpassingen uitgevoerd. Denk hierbij aan het plaatsen en verwijderen van wanden, leidingwerk en brandgevaarlijke apparatuur en stoffen. Door deze aanpassingen is het brandwerendheid niveau op veel plaatsen niet meer in orde. Tevens zijn de eisen aangescherpt, waardoor "oude oplossingen" niet meer voldoende zijn. We vervangen complete kozijnen en deuren, maar we passen ook bestaande deuren aan.

Stalen kozijnen, welke de opdrachtgever liever niet wil vervangen, vullen we met gietmortel om toch de gevraagde brand eis te behalen. Luchtkanalen worden waar nodig voorzien van brandkleppen, welke vervolgens brandwerend worden afgewerkt. Vliesgevels wordt bekleed met brandwerend plaatmateriaal en in de centrale hal werken we brandwerende screens weg in het plafond.

 

Voor specialistische kennis en applicatie werken wij samen met branchegeschikte partners om de gewenste prestatie-eisen te optimaliseren.

 

Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden zijn de gebruikers gewoon in het gebouw werkzaam.

 

Een wekelijks Facilitair Overleg met de opdrachtgever en beheerder zijn risicobeheersing, planning en evaluatie van de afgelopen week, een vast onderwerp van de agenda.

  • Aannemer:Complan / Huybregts Relou